‹‹ povratak

Mimice

  • Mimice
  • Mimice

Mimice su tipično malo mediteransko mjesto sa blagom klimom, smješteno podno padina Omiške Dinare, u srcu Dalmacije, 11 kilometara udaljeno od grada Omiša i 23 kilometra od grada Makarske. Mimice se ponose svojom turističkom tradicijom, koja seže sve do daleke 1927. godine. Mimice su stare više od tri stoljeća o čemu svjedoče spomenici u starom dijelu mjesta pored crkve. U Mimicama ćete naći kuće sa dobro opremljenim apartmanima smještenim većim dijelom ispod ceste koja dijeli mjesto na povijesno stari i novi dio.

Odmarat ćete se daleko od gradske vreve, bučnih disko-klubova i gužve. Nudi mirne restorane, caffe-barove smještene na samoj plaži, konobu u starom dijelu sela sa dalmatinskim ugođajem, gdje se svaku večer priprema pečena i slana riba ulovljena od naših ribara, začinjena domaćim maslinovim uljem, te mimičko vino.

Mimice se diče dvjema gradskim plažama poznatima po bijelom žalu - omiljenom kupalištu najmlaðih i onih nešto starijih. Plitko more, ljubazni mještani, riva bez prometa i večernji mir ove uvale idealni su želite li svojoj obitelji pružiti ugodan, tih odmor. U okolici se nalaze brojne plaže i uvale na kojima svako moze pronaći skroviti kutak za sebe. Za one koji traže zabavu i aktivni odmor, blizina gradova Omiša i Makarske (samo 20 minuta vožnje) garantira nezaboravan provod, bilo u nekom od brojnih noćnih klubova Makarske rivijere ili istražujući bogatu ponudu aktivnog turizma u obližnjem Omišu.

PIŠITE NAM

Ime:
Prezime:
Telefon:
E-mail:
Predmet:
Poruka: